Imponující hluboká rubínová barva vína Barbera navede smysly k příjemné květnaté vůni, do které se mísí zralé červené peckoviny, ostružiny a moruše s nádechem máty a exotického koření. Víno je v chuti krásně šťavnaté, vyrovnané a dobře pitelné se svěží kyselinkou. Díky zrání v nerezových tancích si tato Barbera zachovává čistý a delikátní ovocný projev.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Piemont
Ideální teplota: 12 - 14 °C
Vinice: Hrozny pochází z jednohektarové vinice spadající do katastru města Alba. Jde o trať se západní orientací a nadmořskou výškou 300 m.n.m. Réva je vedena v BIO režimu, bez jakýchkoliv chemických přípravků. Vinice byla vysazena v roce 1952. Ruční sběr hroznů.
Sklep: Půda v této části Piemontu na hranici mezi městy Alba a Diano d’Alba dělá tuto odrůdu vhodnou pro produkci skvělé svěží Barbery, vybavené květinovými tóny a elegancí. Během vinifikace se víno zcela vyhne kontaktu se dřevem, prochází čistě nerezovými tanky a láhev je uzavřena pod skleněný uzávěr.
Kdy vypít: 2022 - 2026
Doporučení v gastronomii: Mortadella, bresaola, obložené mísy se šunkou a uzeninami.
Přečtěte si na našem blogu: Barbera: Znovuzrozená hvězda Piemontu
Jedno z legendárních vinařství sídlící v srdci městečka Barolo, lahvující vína ze špičkových poloh jako Cannubi, Castellero nebo Sarmassa. Vinařství založil v roce 1885 Giacomo Brezza, který se svým otcem Antoniem již v roce 1910 uvedl na trh svá první lahvovaná vína. Dodnes jsou stylem vína Brezza považována za ultratradiční. Vína zrají pouze ve velkých sudech ze slavonského dubu, jejich charakteristickým rysem je elegance. V současnosti vinařství vede Enzo Brezza se svým bratrancem Giacomem. Vinařství disponuje 16,5 hektary vinic, z nichž některé pocházejí již z roku 1885. Ve vinicích dodržuje rodina Brezza čistě organické postupy. Ačkoliv se ve výrobě vinařství drží tradičních postupů, co se týká uzávěrů vína, nebojí se inovací. Vinařství Brezza se letos stalo prvním vinařstvím, které se rozhodlo lahvovat základní Barolo pod skleněný uzávěr a vyloučit tak možnost vzniku korkové vady.
"Víno Barbera z Piemontu krásně doplní pokrmy se zvěřinou. Barbera má přirozeně vyšší kyselinu a krásně tak prořízne i tučnější jídla. vinifikace tohoto vína probíhala ve velkých sudech."
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.