Granátově zbarvené Barolo s pronikavou až parfémovou vůní, která připomíná tóny červeného rybízu, lékořice, fialky nebo růží. V chuti uhlazené a koncentrované zároveň, víno je ukázkou tradičního stylu, s velmi autentickým projevem odrůdy Nebbiolo. Plnější, s pevnou strukturou zralých tříslovin a s tóny ostružin, malin, lesního podrostu a jemnou stopou ušlechtilého dřeva. Velmi příjemné víno s dlouhou dochutí, k okamžitému vypití i uložení do archivu.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Piemont
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Vinice: Hrozny pochází z vinic spadajících do katastrů vesnic Barolo, Monforte d’Alba a Novello, což představuje jihozápadní část produkční oblasti Barolo. Toto je Barolo, které rodina vždy produkovala, dokonce i v sedmdesátých letech, kdy se začalo prosazovat lahvování vín pod názvem jednotlivých tratí. Víno je krásnou kombinací několika různých terroirů a tratí. Ruční sběr hroznů.
Sklep: Proces výroby tohoto Barola je stejný jako pro vína z jednotlivých Cru, ale s kratším procesem macerace. Vinařství Brezza se drží tradičních postupů a všechna Barola tak prochází zráním ve velkých sudech ze slavonského dubu o objemu 1500 až 3000 litrů. Sudy nejsou toustované na ohni. V těchto jemných sudech odrůda Nebbiolo může maximálně rozvinout svou eleganci a sílu. Víno zraje dva roky ve velkých sudech a jeden rok v lahvi.
Kdy vypít: 2023 - 2032
Doporučení v gastronomii: Zvěřina, hovězí guláš, k dlouho zrajícím sýrům.
Jedno z legendárních vinařství sídlící v srdci městečka Barolo, lahvující vína ze špičkových poloh jako Cannubi, Castellero nebo Sarmassa. Vinařství založil v roce 1885 Giacomo Brezza, který se svým otcem Antoniem již v roce 1910 uvedl na trh svá první lahvovaná vína. Dodnes jsou stylem vína Brezza považována za ultratradiční. Vína zrají pouze ve velkých sudech ze slavonského dubu, jejich charakteristickým rysem je elegance. V současnosti vinařství vede Enzo Brezza se svým bratrancem Giacomem. Vinařství disponuje 16,5 hektary vinic, z nichž některé pocházejí již z roku 1885. Ve vinicích dodržuje rodina Brezza čistě organické postupy. Ačkoliv se ve výrobě vinařství drží tradičních postupů, co se týká uzávěrů vína, nebojí se inovací. Vinařství Brezza se letos stalo prvním vinařstvím, které se rozhodlo lahvovat základní Barolo pod skleněný uzávěr a vyloučit tak možnost vzniku korkové vady.
"Toto víno reprezentuje tradiční přístup k výrobě Barola. Dříve než se začaly na láhve psát názvy jednotlivých tratí, se vína dělala kupáží hroznů z několika poloh. Vinařství Brezza navíc ve sklepě používá jen staré velké sudy ze slavonského dubu."
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.