Ušlechtilá piemontská odrůda Nebbiolo, v tomto případě zpracovaná ve velkých sudech. Víno světlejší, zářivě granátového odstínu. Na nose ucítíte jemné aroma s tóny malin, jahod červeného rybízu nebo fialek. Po zakroužení a provzdušnění vína pak také tóny připomínající okvětní lístky růže. V ústech je víno bohaté ve svém projevu, harmonické a elegantní. Příjemný ovocný charakter doplňují lehce vystupující třísloviny a svěží kyselinka. Delší závěr a pěkný potenciál zrání.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Piemont
Ideální teplota: 16 - 18 °C
Vinice: Víno pochází z kvalitních vinic, s velmi redukovaným výnosem. Sklizeň probíhá pouze ručně a před zpracováním dochází k pečlivému výběru jen perfektně zralých hroznů.
Sklep: Metodou zpracování velmi tradiční víno, které prochází středně dlouhou dobou kvašení a macerace (cca 15 dní). Zraje více než rok ve velkých sudech ze slavonského dubu.
Kdy vypít: 2023 - 2028
Doporučení v gastronomii: nejlépe podávané k bohatým a výraznějším pokrmům, od těstovin s masovou nebo zeleninovou omáčkou až po grilovaná nebo pečená červená masa.
Přečtěte si na našem blogu: Massolino: Hvězdný výrobce Barola ze Serralungy
...
Historické centrum malého města Serralunga d'Alba v Piemontu skrývá jedno z nejstarších rodinných vinařství v této oblasti. Výrobě ušlechtilých vín se tu rodina Massolino věnuje od roku 1896. V současnosti vinařství vedou Franco a Roberto Massolino, kteří tak úspěšně pokračují v dlouhé rodinné tradici. Vinařství bylo jedno z prvních v regionu, které začalo na etikety vín uvádět názvy svých vinic. Díky skvělým tratím, vysoké kvalitě vín a účasti na vzniku zdejšího konsorcia vinařů se značka Massolino zařadila mezi zdejší elitu již v šedesátých letech 20. století.
Hrozny pro základní Barolo pocházejí z několika různých vinic a v sortimentu jej doplňují prestižní jednotraťová vína – Barolo Vigna Rionda, Margheria, Parafada nebo Parussi. Díky tomuto přístupu je možné ocenit specifika jednotlivých vinic, které patří mezi vyhlášené Cru zóny Serralunga d'Alba.
Kromě odrůdy Nebbiolo, která tvoří hned polovinu z celkových 50 hektarů vinic vinařství Massolino, se rodina věnuje také odrůdám, jako jsou Dolcetto, Barbera, Chardonnay, Riesling nebo Moscato. Zatímco mladší bratr Roberto pečuje o vinohrady, Franco se zodpovědný za produkci vín. Barolo Massolio je velmi tradiční styl, vína zrají ve velkých sudech ze slavonského dubu, typických pro tuto část Piemontu. Barolo Massolino patří i po více než 100 letech historie mezi špičku producentů červených vín Barolo.
Vybíráme to nejlepší z Itálie a všechna vína pečlivě ochutnáváme. V současnosti zastupujeme více než 50 vinařství.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 100 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.